Pri zrážke vlaku a dodávky došlo k zraneniu dvoch osôb

03.05.2011 Snina

Stakčín 3. mája (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa v pondelok (2.5.) večer podieľali na odstraňovaní následkov dopravnej nehody pri obci Stakčín v okrese Snina. Pri zrážke dodávky a vlaku utrpeli zranenia dve osoby.
K dopravnej nehode Forda Tranzit a osobnej vlakovej súpravy došlo na nechránenom železničnom priecestí pri Stakčíne približne o 18.49 h, informoval Pavol Hrabčák z prešovského Krajského riaditeľstva HaZZ.
"Pri prejazde nechráneného železničného priecestia, v dôsledku nevenovania sa situácii v cestnej premávke nedal 41-ročný vodič dodávkového auta prednosť idúcemu osobnému vlaku, následkom čoho došlo k zrážke," uviedol Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove s tým, že po náraze odtlačil vlak Ford Tranzit na vzdialenosť približne 80 metrov. Vodič dodávky utrpel ľahké zranenia.
"Spolujazdec z dodávky vo veku 38 rokov sediaci vedľa vodiča utrpel pri nehode ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia nad 42 dní. U vodiča rušňa, osobného motorového vozidla a spolujazdca bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom," doplnil Džobanik.
Príslušníci z hasičskej stanice Snina a záchrannej brigády v Humennom vyslobodili po nehode jednu osobu z havarovaného vozidla a zabezpečili ho proti vzniku požiaru.
"Pomocou ťažkej techniky záchrannej brigády odstránili havarované vozidlo z koľajiska na auto odťahovej služby a očistili železničný násyp a vozovku," doplnil Hrabčák.
Podľa Džobanikových slov sa vyšetrovaním nehody zaoberá v súčasnosti humenský policajný vyšetrovateľ, ktorý vodiča dodávky obvinil z prečinu ublíženia na zdraví.
 

Vyberte región